Next Interior | Next Exterior

Because class never goes out of style

Over mij PDF Afdrukken E-mail


Van harte welkom op mijn website.


Ik zal me even voorstellen. Ik ben Nienke van Maris.

Ik heb een aantal jaren in Amerika gewoond en vooruitlopend op mijn afstuderen voor de studie Binnenhuisarchitectuur heb ik een aantal woningen kunnen adviseren naar de Amerikaanse woonstijl. Deze is beduidend anders dan de Europese/Nederlandse woonstijlen. Hierdoor heb ik een brede kijk gekregen op de verschillende mogelijkheden op woon- en tuingebied en heb ik ervaring gekregen met het luisteren naar en adviseren van mensen met een woonstijl die buiten mijn eigen stijl ligt.

In 2002 ben ik teruggekomen naar Nederland en heb ik mijn opleiding afgerond. Mijn eerste grote opdracht in Nederland was een bedrijfsverbouwing met een oppervlak van 650 m2.

In 2005 ben ik als stiliste begonnen bij het programma Woon & Klus Magazine, de afgelopen jaren op zondagavond uitgezonden door RTL5. Voor dit programma bepaalde ik (met mijn team) hoe de te verbouwen ruimte eruit kwam te zien en alles wat er gemaakt werd, van begin tot het eindresultaat.
Na mijn eerste jaar heb ik mijn werk uit kunnen breiden naar het programma TuinMagazine, waar ik mede verantwoordelijk was voor de ontwerpen van de tuinen en de afstyling. 
Momenteel ben ik te zien in het tv-programma Het Snoer Om op SBS6, waar in als interieurontwerper met Bas Muijs en de rest van het team in 2 dagen bij mensen ga verbouwen.

In mijn werk voor televisie heb ik geleerd diverse belangen met elkaar te combineren en mensen te stimuleren verder te kijken dan de gebaande paden. Televisie-werk vraagt meer van een interieur of exterieur dan thuis, dus soms heb ik bewoners moeten overtuigen van de uitkomst.
De uitdaging heeft er in gelegen om een prachtig plaatje tot stand te brengen, dat de mensen thuis zou inspireren hun eigen huis en tuin te gaan verbouwen, maar vooral ook een thuis-gevoel te creëren voor de bewoners van de klus waar we bezig waren. En dat in diverse stijlen, van barok, tot industrieel modern. 

Dat gevoel is voor mij het belangrijkste. Het geheel moet er mooi uitzien; ik vind het fijn als ik iets bijzonders mee kan geven aan een interieur, waar mensen in eerste instantie zelf niet aan gedacht hadden, maar het moet wel bij de bewoners passen en ze moeten zich thuis voelen in het eindresultaat, of dat nou binnen of buiten is. 

Laat mij meedenken over jouw huis en tuin. Dan kan zijn vanaf een nieuw huis, waar nog alles in moet gebeuren, tot het punt dat alleen de finishing touch nog gegeven moet worden. Samen kijken we of we dat thuis-gevoel kunnen creëren. 

Let’s work on your next in- or exterior!!!