nienkevanmaris

31 juli 2013 | Helsinki (II)

Deze week heb ik een jumperweek. Dat betekent dat ik aan verschillende crews toegevoegd word. Het wordt ook wel "Remy-week" genoemd, omdat je op bepaalde bestemmingen alleen van het vliegtuig af gaat en je dan dus alleen ergens blijft.

Mijn eerste vlucht ga ik gewoon met een crew. Het is de laatste vlucht naar Helsinki.
De volgende dag heb ik samen met de cockpit crew al best vroeg Calling, dus eigenlijk was ik niet van plan iets te schrijven. Ik ben namelijk wel in Helsinki geweest, maar ook weer niet echt. Maar het is toch te leuk!!!

 

Als ik namelijk aankom in het hotel zit mijn oom op mij te wachten. Hij moest voor zaken daar zijn en heeft via mijn ouders mijn hotel weten te achterhalen en heeft zijn hotel daarnaartoe omgeboekt. Ik vind het heel erg leuk dat hij me ziet in mijn uniform. Ben er best trots op namelijk!!! En hoe leuk is het nu, dat je verspreid over de wereld mensen kunt ontmoeten!!!
Als ik aankom, blijkt de bar al dicht, dus het wordt geen drankje. Maar het is al gezellig om weer even bij te kletsen... Natuurlijk wordt het weer later dan eigenlijk bedoeld, maar dat krijg je ervan als je elkaar weinig ziet... Dus dat doen we gewoon nog weer een keer over...

De volgende dag ga ik ontbijten en daarna nog heel eventjes de stad in. De vorige keer heb ik hele mooie hangertjes voor mezelf gekocht en op groot verzoek, ga ik nog een keer terug naar de winkel om er nog een paar te halen. Ik waak ervoor geen shopservice te worden voor vrienden, familie, collega's en vage kennissen, maar ik vind het ook wel leuk om nog eventjes naar buiten te gaan, even de sfeer snuiven van Helsinki. Nog een keer over de zomermarkt slenteren (nee, ook dit keer me niet laten verleiden tot het aankopen van een dikke gebreide Scandinavische trui), even een blik werpen op de Grote Witte Kathedraal en dan moet ik alweer terug naar het hotel, waar we worden opgepikt, door naar de volgende bestemming van deze week...