nienkevanmaris

3 augustus 2013 | Istanbul

Als afluiting van deze week Europa mag ik ook nog naar Istanbul. Mijn koffer is helaas niet meegekomen op mijn eigen vlucht uit Milaan, dus die komt een dag later aan. Dat betekent dat ik met dezelfde spullen in Istanbul zit als ik in Milaan bij me had. Niet een heel groot probleem, want in Istanbul was het de bedoeling alleen maar aan de rand van het zwembad te hangen en een bikini heb ik standaard in mijn koffer zitten.

Ik vertrek op deze trip in de volle overtuiging dat wij nog niet het hotel uit mogen, gezien de gespannen politieke situatie in Turkije. Maar ik heb niet goed genoeg gekeken. We mogen het hotel uit, maar we moeten wel heel erg voorzichtig zijn.

We zitten met het hotel alleen best een flink eind van de stad af en met een situatie die nog niet ideaal is, besluit ik toch in het hotel te blijven. Ik had me toch al ingesteld op een dagje niksen aan het zwembad, dus ik besluit dat ook te doen. Ik kom vast nog vele malen in Istanbul en dan ga ik zeker wel de moeite doen om alle prachtige dingen te zien, waarvan ik weet dat de stad die te bieden heeft. Misschien dat ik dan ook een trip heb, met een iets ruimere bezoektijd daar...

We komen aan met de late vlucht en we moeten heel lang op de koffers wachten. Normaal gesproken staan die wel klaar, als crewkoffers, maar anderhalf uur na de landing staan we nog steeds te wachten. Dus we komen erg laat aan in het hotel, maar we besluiten toch nog even een drankje te doen. "Even" een drankje doen in een bar die 24/7 open is volgens de receptie wordt natuurlijk toch laat, dus met het uur tijdsverschil is het uiteindelijk half 5 dat ik mijn ogen dichtdoe. Het laatste wat ik bewust denk, is dat ik blij ben dat ik besloten heb niet de stad in te gaan...

De volgende ochtend zit ik wel om half 11 aan het ontbijt. Ik weet dat ik weer een te korte nacht pak. En ik weet ook dat ik tot 12u ook ontbijt op mijn kamer kan laten komen, maar met mijn glutenallergie, moet ik de helft van wat er komt toch ongebruikt retourneren, dus zoek ik het liever zelf uit. En dat was geen verkeerde keuze!!! Heerlijk ontbijt, waarbij ik begin met een bordje vers fruit, dan een bordje met wat warme happen en ik sluit af met een bakje met dadels, amandelen, vijgen et cetera. Ik ben errug blij dat ik niet in bed ben blijven liggen!!! De Captain is ook in de ontbijtzaal, dus wij ontbijten samen.

Na het ontbijt ga ik naar mijn kamer. In de glazen liften zie ik de prachtige lampen hangen, die ik natuurlijk even op de foto moet zetten.
Op mijn kamer graai ik mijn bikini uit mijn koffer, een jurkje voor er overheen, boekje en zonnebrand mee en op naar het zwembad. Na een paar pagina's komt een collega naast me liggen en we kletsen lekker de tijd vol. Al veel te snel moeten we weer terug naar de kamer, want het is Calling. Ik bel nog even naar Houskeeping en ze komen mijn uniform vers gestoomd weer naar mijn kamer brengen. Wat een heerlijke service!!!

Weinig gedaan (eigenlijk niets), dus weinig foto's, maar ach, een dagje aan het zwembad is ook wel eens lekker... Al hoop ik op een stopje Istanbul waarbij ik de Blauwe Moskee kan gaan bezichtigen... Volgende keer weer!!! Dit was mijn laatste vlucht van mijn jumperweek. Nu eerst weer een aantal intercontinentale reizen voor de boeg!!!