nienkevanmaris

23 december 2013 | Lissabon (I)

In de laatste dagen naar de kerst toe, heb ik een Europaweek. Een aantal op en neertjes, maar ik mag ook een nachtje slapen in Lissabon.

Het is een verblijf waar ik niet heel veel van verwacht, want we hebben 's morgens 2.40u Calling, lokale tijd. Dus wil je nog een beetje wat van een normale nachtrust hebben (wat natuurlijk toch niet gaat lukken), moet je echt op tijd naar bed.

We zijn rond 16u in het hotel en we gaan met de hele cabine de deur uit. De jongens van de cockpit willen pas om 19u gaan eten en dat vinden wij te laat.
Ik ben wel blij dat we nog iets gaan doen. Al had ik er niet op gerekend: ik had niet eens mijn camera meegenomen. Gelukkig heb ik altijd een telefoon bij me en die maakt ook foto's... :)

Lissabon is helemaal in de kerstsfeer en dat ziet er erg gezellig uit. We lopen samen naar het oude centrum en daar nemen we een drankje op een terrasje. Ik neem een warme chocomelk. Nou, zo heb ik hem nog nooit geproefd!!! Het is echt gewoon gesmolten chocolade.... Wel heel erg lekker. Maar ja, de pukkels zie ik de komende dagen wel tegemoet....
Na de borrel haakt de Purser af en ik ga met de andere CA's nog even op zoek naar een eettentje. We komen op een gegeven moment bij een tent, die er leuk en lokaal uitziet. Het rokersgedeelte is mooi en smaakvol ingericht. Het is een ruimte met hoge gewelven en beschilderde mozaïek aan de wanden. Wij zitten echter in het niet-rokers-gedeelte. Daar is het een iets ander verhaal. Felle TL-verlichting en gelakte kurk aan de wanden. Het is eenvoudig doch smakeloos. Maar ook wel weer heerlijk!!! Het is juist leuk om in zo'n sfeerloze tent te zitten. Het gerucht gaat dat je daar vaak het lekkerst kunt eten.
De ober is een leuke man, die verrassend goed Engels spreekt en we hebben een goede maaltijd. Maar de topper is het toetje. Ik heb een mangomousse besteld en die is echt goddelijk!!!
Tijdens het diner hebben we prachtige diepe gesprekken. Dat is ook wel eens fijn.

Na het eten gaan we weer terug naar het hotel. Ik kijk nog een aflevering van een serie op mijn IPad en ga dan slapen. Tot mijn grote verbazing slaap ik prima en is de Calling om half 3 dan ook minder gruwelijk dan gedacht... En ik ben ook nog dik op tijd thuis om kerst thuis te vieren...!!!