nienkevanmaris

28 december 2013 | Lissabon (II)

Zo kom je er nooit en zo 2 keer achter elkaar. Tussen Kerst en Oud&Nieuw vlieg ik weer Europa en ik mag ook weer naar Lissabon. Dit keer met een crew waar ik een aantal dagen mee vlieg, dus dat is wel gezellig.

We komen weer om 16u in het hotel, maar dit keer zijn het de dames van de cabine die niet mee de stad in gaan. Ik ga dus op pad met de mannen: de Purser en de mannen van de cockpit.
Geïnspireerd door mijn enthousiaste verhalen van het diner van vorige week gaan we weer op pad naar het restaurant waar ik toen was.

We lopen gewoon de stad in. Ik geniet weer van de mooie stad. En ook dit keer kom ik langs de piraat die buiten een winkel staat. Ik móet hem op de foto hebben: dezelfde piraat stond bij mij in Amerika aan het zwembad... Good memories...

In de stad gaat ook een trammetje. Dat heb ik vorige week ook gezien. Maar het is er nog niet van gekomen te kijken waar het naartoe gaat. Gaat ook deze keer niet...  Dus ik moet gewoon nog een keer terug :)!!!

Als we bij het restaurant zijn, blijkt dat het dicht is... Oké, wat gaan we dan doen? Tja, we komen dan toch uit bij een restaurant waar eigenlijk alle KLM-ers standaard naartoe gaan: kip scheuren!!!
Maar voordat we dat gaan doen, drinken we nog wat op een terrasje. En toch ga ik weer aan de chocolademelk. Ik weet dat mijn huid het niet zo fijn vindt, maar het is zó lekker!!!

Daarna gaan we verder naar het standaard restaurant. Eigenlijk is dat helemaal nog niet open, maar ze zijn daar gewend aan de crew die de eerste Calling om 2.40u heeft. Dus speciaal voor KLM-ers staat de deur al vroeg open. Op een houtgestookte grill draaien spiesen vol kippen rond en rond. Er is ook geen menukaart (in ieder geval niet voor ons). Gewoon een halve kip met patat!!!
Alleen dat echte scheuren kan ik niet: ik kan niet met mijn vingers eten. Daar word ik iebelig van, dus ik pulk alles gewoon keurig met mes en vork van het bot af, terwijl ik smakelijk word uitgelachen door de mannen... En terecht, als ik eerlijk ben....
De kip heeft echt een heerlijk krokant korstje en ik ben eerlijk dat ik eigenlijk wel blij ben dat het dit restaurant is geworden. Kan ik deze KLM-traditie ook weer afvinken!!!