nienkevanmaris

6 juni 2013 | Tel Aviv (II)

Nog geen week na mijn eerste trip naar Tel Aviv mag ik nog een keer. Een perfecte manier om alles wat ik de vorige keer had willen doen, toch alsnog te doen.

Om 4u 's morgens lokale tijd zijn we in het hotel en dit keer geen crewborrel. Gewoon lekker slapen. Het reguliere ontbijt is tot half 11 en ik heb daar de vorige keer zo enorm van gesmuld, dat ik op tijd op sta en gewoon ga ontbijten beneden. Uiteraard alleen, want 6 uur slaap is best weinig. Dat vind ik ook als mijn wekker gaat... Maar ik sta toch op...!!!

Na het ontbijt even doezelen in de zon en dan gaan aankleden, want ik heb om half 1 met 2 collega's afgesproken om naar het Hilton te lopen, waar je dan dat bijzondere product Ahava kan kopen en waar we als crew een hele goeie korting krijgen. Ahava is de naam van een productenreeks met van alles voor je lijf aan smeerseltjes, crèmes, exfoliators, maskers etcetera. Ik heb gelezen dat het een wandeling is van 20 minuten en in het heerlijke weer wat er is, is dat wel heel fijn.
We gaan dus lekker wandelen over de boulevard. En we komen erachter dat het wellicht 20 minuten HARDlopen is, maar gewoon wandelend is het toch gewoon echt een uur.... Maar dat geeft niets, want het is gewoon een fijne wandeling. Als we bijna bij het hotel zijn, zien we een compleet Rainbow-strand. Fantastisch hoe open de homo-cultuur hier is. Nou zitten we ook wel vlak voor de Gay Pride, dus wie weet helpt dat mee. Het zag er zo gezellig uit: regenboog parasols, fijne muziek, mooie mannen die hand in hand het water in liepen.... Ik vond het fantastisch...!!!

In het hotel vinden we het winkeltje en met veel te veel spullen (want fijne korting en veel jarige vriendinnen) ga ik de winkel weer uit. Uiteraard bedenk ik me pas nadat ik de winkel uit ben, dat het niet zo heel handig is om zware spullen te kopen, als je er nog een uur mee moet lopen sjouwen in de hete zon... Maar hey, ik geniet met volle teugen van deze "1-daagse vakantie"...
Onderweg drinken we iets bij een tentje waar ze van vers fruit heerlijke smoothies maken.
En als we weer terug zijn in het hotel toch nog even de bikini aan en aan het zwembad met een boek. Genieten!!! Niet te lang, want we gaan op tijd met de crew eten in een restaurantje. Er komen wat mensen bij en anderen trekken hun eigen plan. Uiteindelijk ga ik met de cockpit, de purser en nog een CA lekker eten. Israëlische tappas en daarna nog een superverse baars.
Tijdens het eten vertelt de Captain dat hij nog even wat Ahava moet meenemen voor zijn vrouw. Blijkt dus dat er om de hoek van het hotel nog een winkeltje zit, waar we dezelfde korting krijgen.... :S!!! Toch nog even meegegaan, zodat ik de volgende keer niet meer dat hele eind hoef te lopen en mijn tijd kan gaan besteden om de wijk Jaffa te verkennen.... Ach, er is nog zo veel te doen, zo veel te zien!!!

Terug in het hotel zijn we net op tijd om de zon te zien ondergaan en dan gaan onze luiken ook vroeg toe, want we worden om 1.45u wakker gebeld voor de terugvlucht.... Dus nog even een paar uurtjes slapen, voordat ik weer mag werken.
Kan niet wachten tot ik weer naar Tel Aviv mag...!!!!